Üldse mitte tavaline keelpill

Elektroonikust leiutaja Gabriel Passov täidab isetegijate laada hoopis mõnusa pillimuusikaga. Nimelt saab 20. mail AHHAAs näha ja kuulda tema akordset vioolat, seda siis rühmituse “Klezzmer Ansambel “Gabriel Passov” (KAGP)” koosseisus.

Tavalisel viiulil saab mängida küll soolopartiisid, aga mitte akorde (maksimaalselt on võimalik mängida kahel keelel korraga ja tekitada topeltnoote). Akorde saab omakorda mängida näiteks mustlasviiuli (millel on kolm keelt), ent see ei võimalda jälle soolonoote esitada.

Gabriel aga on oma vioolale liasnud viienda keele ning paigutanud olemasolevale re-keelele kaks ümberlülitit. Tänu sellele saab tema pillil nüüd mängida nii akorde kui soololõike – nagu näiteks kitarrilgi.

Stiilinäiteid Gabrieli vioolamängust saad kuulata siit: https://sites.google.com/site/gabrielpassovviola/

Comments are closed.